مرتبه
تاریخ :
چهارشنبه یازدهم بهمن 1396

علی رغم اینکه در ازدواج یک فضای احساسی و عاطفی حکم فرماست ولی در کنار آن ضمانتهایی وجود دارد که به راحتی کسی نتواند احساسات کسی را به بازی بگیرد و این بیانگر این مطلب است که پشت هر احساسی یک تعهد محکم ایستاده است.
اگر ازدواج دو رکن احساس و منطق را در خود جای داده است که بسیار هم امر مهمی است، مقدمات آن نیز باید از همین ساختار پیروی کند؛ خواستگاری از یک شخص یا جواب مثبت دادن به یک شخص، امری است که باید بر همین دو پایه استوار باشد؛ زمانی پاسخ یک فرد در خواستگاری مثبت میشود، که هم از لحاظ عاطفی آن شخص به دلش نشسته باشد و هم با شناخت کامل به مناسب بودن فرد برای ازدواج و رفع موانع ازدواج با او پی برده باشد.
اگر فردی همه معیارهایی که یک همسر خوب داراست را داشته باشد، ولی به دل طرف مقابلش ننشسته باشد، آن شخص نمیتواند گزینه مناسبی برای ازدواج به حساب بیاید؛ اضافه کنید به این ماجرا، آن زمانی را که فرد در یک فضای احساسی و عاطفی، در همان نگاه اول، علاقهمند به شخصی شود و بی آنکه شناخت کاملی از طرف مقابلش پیدا کند یا موانع ازدواج را برطرف نماید، بر این دلبستگی بیفزاید، در این فرض هم اصرار و پافشاری و افزایش علاقهها و دلبستگیهای رویه درستی نیست و مساله را پیچیدهتر خواهد کرد.
برای اینکه ما در این زمینه با جزییات بیشتری مطلب را بیان کنیم، به سوال یکی از کاربران محترم سایت رهروان ولایت با عنوان "مرحله بعدی خواستگاری من چیه؟" اشاره میکنیم. این کابر محترم در سوال خود بیان میکنند که، "من پسری 27 ساله هستم عاشق دختری شدهام که فامیل دور ماست ولی شناختی از من ندارد؛ هفته پیش به او زنگ زدم و رسما از او خواستگاری کردم ولی فعلا نه زنگی به من زده است و نه پیامی فرستاده است. به نظر شما من چه کار کنم و مرحله بعدی برای بنده چیست؟"
در پاسخ به این سوال و در راستای مطالبی که در ابتدا تقدیم کردیم باید به این کاربر محترم بگوییم که در ازدواج یکی از مهمترین مسائل همان وجود علاقه است؛ اما چقدر خوب میشود که این علاقه از سر آگاهی و شناخت کامل به دست آمده باشد و وقتی به نهایت خود برسد که مانعی هم بر سر این ازدواج نباشد.
اینکه شما شناخت لازم نسبت به همسر آینده خود پیدا کرده باشید و از سر شناخت به او علاقمند شده باشید و نه صرفا بر اساس یک شناخت سطحی، چیز خوبی است ولی به همان میزان که علاقه به وجود آمده به شما حس خوبی میدهد اگر در مسیر درست خودش قرار نگیرد، میتواند مشکل ساز هم شود؛ و آن زمانی است که شما دلبستگیهایتان افزایش یابد ولی در سمت مقابل، هنوز فرد مورد نظر شما چون شناختی از شما ندارد، هیچ گونه تمایلی به شما نشان ندهد و شما نیز مطمئن نباشید که آیا به این اندازه که من دلبسته شدهام، مقدمات این ازدواج هم فراهم است؟
بنابراین ما مساله پیش روی شما رو در دو چیز میبینیم.
1.عدم آگاهی و شناخت لازمِ دختر خانم مورد نظرتان نسبت به شما.
2.عدم اطلاع شما نسبت به فراهم بودن یا نبودن شرایط این ازدواج.
بنابراین پیشنهاد ما این است که بهتر است هردو را با هم پیش ببرید تا پیش از آنی که دلبستگیتان عمیق تر شود تکلیفتان نیز معلوم گردد.
توصیه ما این است که اگر حقیقتا خواهان او هستید این خواستگاری را از طریق خانواده او و به صورت رسمی پیگیری کنید تا همزمانی که قرار است دختر خانم، شما را بیشتر بشناسند و البته شما نیز بتوانید اطلاعات بیشتری از او و خانواده اش کسب نمایید، مراحل کسب رضایت خانواده دو طرف، انجام مقدمات و برداشتن موانع را نیز طی نموده باشید.
توجه داشته باشید که اگر شما مستقیما و بدون اطلاع خانوادهها با خود
دختر خانم باب آشنایی را باز کنید، این وابستگیها زیادتر میشود در حالی
که هنوز از وضعیت رضایت خانوادهها و همکاری آنها در ازدواج اطلاعی در دست
ندارید و حتی ممکن است این آشنایی مخفیانه آنها را به خواستگاریتان بدبین
کند.
______________________________________
پینوشت:
1.مجلسى، محمد باقر بن محمد تقى، بحار الأنوارالجامعة لدرر أخبار الأئمة
الأطهار (ط - بیروت)، ج100، ص222، 111جلد، دار إحیاء التراث العربی -
بیروت، چاپ: دوم، 1403 ق.
طبقه بندی: سوالات خواستگاری،
به اشتراک گذاری:

داغ کن:

محبوب کنید ! : |
پاسخگو: عبد الله ملکی
آخرین مطالب